De storm die ons wakker schudt?!

Not all storms come to disrupt your life, 

some come to clear your path

Februari begon onstuimig

Het waaide, het waaide hard… De stormen waren fel en onvoorspelbaar. Eerst Ciara, daarna Dennis en al snel diende storm Ellen zich aan. Het leek of de natuur ons iets duidelijk wilde maken. En nu zitten we middenin de storm die Corona heet.

Het is maart en opeens zijn we beland in een surreële wereld, een wereld waarin we geconfronteerd worden met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een wereld waarin we vertragen, reflecteren, nieuwe inzichten opdoen en naar binnen keren. We merken de polariteit van ons bestaan op. De natuur/het leven volgt zijn eigen koers. We worden allemaal geconfronteerd met begin en einde, voorspoed en tegenslag, licht en donker, blijdschap en verdriet, armoede en rijkdom etc.

Het is een onzekere periode, waarbij emoties als angst en boosheid een logisch gevolg zijn. We maken ons zorgen en kijken met een andere blik de wereld in. Zullen we proberen ons niet te laten lijden door angst? Maar zullen we onze harten openen voor al het wonderlijke geluk in deze wereld?

Laten we ons afvragen hoe we ons steentje bij kunnen dragen, steun kunnen bieden, liefde kunnen verspreiden en een verschil kunnen maken. Naast dat er angst is en er onzekerheid heerst, is het ook een periode van verbinden. Alles is verbonden met elkaar, het is één systeem! We zijn op elkaar aangewezen, afhankelijk van elkaar! Het virus zorgt ervoor dat we goed voor onszelf moeten zorgen en voor onze naasten.


De kinderen

Opmerkelijk vind ik dat onze prachtige kinderen op deze wereld, tot nu toe nog niet in grote mate getroffen worden door het virus. Mijn idee hierover is dat kinderen al in de vertraging zitten, verbonden zijn en zich verbonden voelen met hun omgeving. Ze zijn al een lange periode bezig met wakker schudden, bezig met rammelen aan het schoolsysteem en zij willen het soms wel uit schreeuwen! Stop nu eens met doorgaan… Laten we eens beter naar onze kinderen luisteren… En zie nu wat er ontstaat… We ondervinden als ouders hoe het is om als juf/meester te fungeren! We leren beter te kijken naar onze kinderen. Waar liggen hun kwaliteiten, waar hebben ze onze hulp en steun nodig?! Het thuisonderwijs schept nieuwe onderwijskansen, nieuwe inzichten! Allemaal winst in deze bizarre tijd…

Lieve mensen

  • (Her)ontdek je ware natuur.
  • Wees zuinig op jezelf! Je lichaam zorgt voor jou, zorg ook goed voor je lichaam!
  • Kijk bewust naar natuur. Wees dankbaar en zorg goed voor haar.
  • Durf naar binnen te keren, vraag je af wat er echt toe doet!

Moeder aarde

Wellicht heb je het filmpje al voorbij zien komen op de televisie. Maar de boodschap kan wat mij betreft niet vaak genoeg gedeeld worden. Moeder aarde is ons thuis! De natuur doet een poging om ons te laten inzien dat we allen deel uit maken van de aarde. Laten we dat niet vergeten en heel goed voor haar zorgen!Ook deze storm zal voorbij gaan. In de tussentijd 

blijf gezond en pas goed op elkaar! 
 

E-mailen
Bellen
Map
Info