Een onsje geluk graag!

 

“Ever loved someone so much, you would do anything for them? Yeah, well make that someone yourself and do whatever the hell you want”.

Harvey Specter (uit de serie Suits)

Vrije vertaling: “Heb je ooit zoveel van iemand gehouden dat je alles voor die persoon over had? Ja? Zie jezelf als die persoon en doe in hemelsnaam wat je wil doen”.

Oké ik beken! Ik ben nogál fan van Harvey Specter uit de serie Suits. Dus ik slik alles wat de beste man zegt voor zoete koek. Maar hier raakt hij een bijzonder gevoelig en belangrijk punt!

Tevreden zijn met jezelf, blij worden van jezelf! Geluk niet afhankelijk te laten zijn van je omgeving. Hmmm…. Klinkt interessant, maar hoe doe je dat dan? Wanneer ben je gelukkig?

Mijn gezin staat voorop! En vraagt ook veel aandacht. Deze moeke staat als een leeuwin voor haar kroost. Maar ik weet ook dat ik goed voor mezelf moet zorgen om een leuke moeder, vrouw, vriendin, dochter en collega te zijn. En dat is soms toch een portie moeiiiiiilijk. Maar hey, als ik het kan, kan jij het ook! Voor mij betekent dat, dat ik zoveel mogelijk datgene doe wat mij energie geeft; sporten, dagje voor mezelf, weekendje weg, freubelen in huis, mediteren, dus ME-TIME. En soms ben ik ook de balans even kwijt en is het weer zoeken naar een goede energieverdeling… Door te accepteren dat dingen soms anders lopen als verwacht, ontstaat er al een stuk rust.

Voor mij werkt het om soms compleet uit mijn comfortzone te gaan. Gewoon omdat ik weet en voel dat het de juiste richting is! Van daaruit is mijn eigen coachingspraktijk Lief & Leef ontstaan! Ik keek (en kijk) nog steeds op naar andere mensen die hun hart volgen. Vanuit je eigen ik, vanuit een goede intentie, vanuit een passie iets manifesteren. We kunnen allemaal dat geluk ervaren. Het komt van binnenuit, vanuit een innerlijk proces. Dus om gelukkiger te kunnen zijn, zal er van binnen iets moeten veranderen. Ik probeer ook zoveel mogelijk mijn hart te volgen en te genieten van het onderweg zijn, de reis ergens naartoe. En natuurlijk vind ik dat soms moeilijk en super spannend…

Geluk betekent voor iedereen iets anders, maar iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk! Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar de kracht om er mee om te gaan. En het gekke met geluk voelen is dat je het vaak pas achteraf beseft… Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat zoeken naar geluk je niet helpt op weg naar geluk. Het blijkt zelfs dat het je nog ongelukkiger maakt. Stoppen dus… Wat een gevoel van geluk brengt is wanneer je flow ervaart. Je gaat ergens compleet in op gaat en alles daaromheen vervaagt. Achteraf merk je pas op dat je in een flow zat. Je moet je niet steeds afvragen bij alles wat je doet of het je wel gelukkig maakt. Dan ontstaat er geen flow. Zoek dus niet naar geluk, maar richt je op zaken die je gelukkig maken! Relaties, hobby’s etc.

Werkelijk geluk komt vanuit jezelf en niet vanuit je omgeving.

Wat kun jij doen?

  • Positieve gedachten kiezen

  • Genieten van het moment en zorgen loslaten

  • Ophouden met negatief naar jezelf (en omgeving) te kijken. Je eigenwaarde bepaal je zelf!

  • Meer naar je gevoel luisteren

  • Je valkuilen ontdekken

Makkelijk gezegd natuurlijk, maar als je wat aandacht schenkt aan deze punten zul je zeker verschil gaan voelen!

Be with someone who makes you happy!

 P.s. Hier een linkje over een mooi verhaal over de Boeddha en de 83 problemen. Pak een momentje voor jezelf en laat het eens bezinken! Heb je je eerste rustmoment al te pakken 

https://www.youtube.com/watch?v=MCRTbrrc8wg


E-mailen
Bellen
Map
Info