Geloof niet alles wat je denkt!

Het leven wordt een stuk lichter, wanneer je beseft 

dat jouw gedachten geen feiten zijn.

We zitten al een poosje in het nieuwe jaar, een nieuw jaar vol mogelijkheden! Maar zo’n nieuw jaar kan ook heftig voelen. Gedachten over wat je precies wil en hoe je dat wil bereiken. Afgelopen maandag was het blue Monday. Men zegt dat het de treurigste dag van het jaar is! Dit komt voort uit de gedachte dat de goede voornemens zijn mislukt en de vakanties nog ver in het verschiet liggen. Ook zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Ik merk zelf ook dat ik moeite begin te krijgen met de donkere dagen en behoefte heb aan (zon)licht!! Zwaarmoedigheid komt soms om de hoek kijken en die wil ik het liefst weer terug de hoek om drukken… Maar soms is het ook goed om te voelen en het niet weg te drukken. Aankijken en voelen van wat er speelt. 

Het is belangrijk om rust te kunnen ervaren in je dagelijkse leven. Het kunnen managen van je gedachten. Alles begint met een gedachte… Een gedachte geeft je een bepaald gevoel en hieruit vloeit weer je gedrag dat weer gevolgen heeft. “Niet wat je meemaakt, brengt je van de wijs, maar hoe je ermee omgaat”.

Aan het begin van dit jaar 2020, wil ik je graag vertellen over gedachten en de invloed die je daarop hebt! Daarom heb ik een cadeautje voor jou! Op mijn site staat een gratis download gids.

Veranderen we de gedachten, dan veranderen we ons gevoel. Er zijn dagen dat je je top voelt en er zijn dagen dat je je enorm rot kunt voelen. Dat gebeurd en is heel menselijk. Maar wat als je er meer aan kunt doen dan je denkt? Het gevoel van boosheid, komt door ‘boze’ gedachten. Je denkt in boosheid en daaruit vloeit dat jij je ook boos gaat voelen. Het is een heel genuanceerd proces in je brein. Gedachten gaan door je hoofd, onbewust neem je deze gedachten aan als ‘de waarheid’ en als gevolg ga je je voelen naar deze ‘waarheid’. Je kunt jezelf bijvoorbeeld erg bang denken. Door doemscenario’s te verzinnen, die helemaal niet de realiteit hoeven zijn.

Gedachten zijn maar gedachten. Ons brein is continue bezig met associëren en het leggen van verbanden. Niet alle gedachten verdienen onze aandacht. Je kunt gedachten negeren. Door wat oefening kun je zelf bepalen welke gedachten je wilt geloven en welke gedachten je positief beïnvloeden. Er zijn momenten waarop een gedachte je enorm laat schrikken en alert maakt. Ons brein is zo ontworpen. Wat we wel kunnen is zelf bepalen welke gedachten we als ‘de waarheid’ aannemen. Want veel gedachten zijn onze energie niet waard. Besteedt aandacht aan positieve en fijne gedachten en laat negatieve gedachten van je afglijden, zodat ze je niet beïnvloeden. Het zijn immers maar gedachten!

We hebben allemaal wel eens te maken met onze innerlijke criticus. En ook weten we dat deze niet perse de waarheid spreekt. Maar weten dat het een gedachte niet waar is, is één ding; dat ook zo gaan voelen is een tweede stap. In de gratis download gids staan oefeningen die jou hiermee kunnen helpen, succes! http://www.liefenleefcoaching.nl/gratis

 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren aan het begin van een bijzonder nieuw jaar! Ik wens iedereen een fantastisch 2020!

Geniet, dans, schitter en straal! Kies er niet eentje, 

maar doe het dit jaar allemaal!

 

E-mailen
Bellen
Map
Info