HO HO HO en nu even stoppen met doorgaan

"Het werkelijke kenmerk van intelligentie is niet kennis maar verbeeldingskracht"

 ~Albert Einstein~

Van oudsher is de periode tussen kerst en nieuwjaar een tijd voor ‘contemplatie’. Dit houdt in dat je terugkijkt op je successen, op alles wat je dit jaar geleerd hebt én bezig gaat met vernieuwing. Deze tijd is bedoeld om je weer op te laden en te focussen op je dromen waar je komend jaar mee aan de slag wilt gaan. Er wordt ook wel gezegd dat in deze periode het leven of universum je extra ondersteuning biedt om je eigen wil/dromen te manifesteren. Laten we hier dus dankbaar gebruik van maken!

Een mensenleven zit vol prachtige, moeilijke, pijnlijke, mooie, ontroerende gebeurtenissen. Ieder mens heeft zijn eigen omgang hierin. Ook ik leer gaandeweg wat effectief is en wat niet werkt. Ik heb ontdekt dat wanneer ik mijn aandacht leg op vervelende situaties, ik de pijn juist onnodig verleng. Sterker nog, ik heb gemerkt dat ik hierdoor juist meer aantrok van vergelijkbare vervelende dingen! Door me te focussen op wat ik wél wilde, positieve gedachten te kiezen en te gaan visualiseren, groeide ik daar naartoe. Ik voel dat het zo belangrijk is om mezelf én ook anderen in hun kracht te zetten. En ik weet dat dit niet altijd lukt, of makkelijk is. Maar laten we vertrouwen op de wijsheid in ons hart!

In dit blog wil ik graag aandacht besteden aan afsluiting en ruimte voor een nieuw begin! Waar wil je graag in groeien, wat mag zich ontvouwen in je leven? Om hiermee bezig te gaan is het belangrijk om ervaringen van het afgelopen jaar te verwerken.

Ervaringen

Welke grote en voor jou belangrijke momenten en gebeurtenissen zijn er dit jaar in je leven voorbij gekomen? Dit kunnen zowel mooie en als minder mooie gebeurtenissen zijn. We leren van zowel positieve als negatieve gebeurtenissen. Alles heeft een doel en uitwerking voor jou gehad. En vaak leren we meer van de minder mooie dingen en groeien we daarvan.

Voelen

Neem de tijd om alle levensgebeurtenissen te overdenken en te voelen. Misschien ontdek je wel bepaalde patronen. Welk gevoel of emotie komt er bij je op als je naar dit jaar kijkt?

Balans

Ga voor jezelf na wat je geleerd hebt en waarin je je hebt ontwikkeld. Wat waren de hobbels en hoe ben je daarmee omgegaan? En zeker zo belangrijk, wat heb je nog te leren? Je moet weten zonder einde geen nieuw begin, dus sluit het af. Kijk mild naar jezelf, wees dankbaar voor dit jaar. Je mag super trots zijn op hoe je het hebt gedaan en wat je hebt bereikt.

Ruimte

Stilte ervaren in jezelf is erg belangrijk! Stil worden door te mediteren, de natuur in te gaan, je focussen op je lichaam en ademhaling. Zet je gedachten op pauze, vanuit stilte volgt rust, nieuwe ideeën en verlangens. Hierdoor ontstaat er weer ruimte.

Dromen

Wordt niet gedreven door de angsten in je hoofd. 

Wordt geleid door de dromen van je hart. 

– Roy T. Bennet –

Focus je op dromen! Kun je vanuit de stilte visualiseren waar jij je op wil gaan richten? Denk groot en zonder limiet, wat zou je het allerliefst doen of bereiken? Wees creatief!

Schrijf op waarvan je droomt en waarnaar je verlangt. Beslis hoe je je leven wilt leven. Je kunt ook een Vision board maken, zodat het echt gaat leven voor je! Wanneer je gevoel, beelden en woorden aan elkaar koppelt, dan gaat het leven. Onze hersenen werken namelijk op een associatieve manier.

Een Vision Board is een manier om je dromen/doelen in kaart te brengen door letterlijk een moodboard te maken van je dromen/doelen. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden! Het gaat hierbij om focussen wat je wil en niet om wat er niet is. Heb jij zin om hier met aandacht mee bezig te gaan? Om te ontdekken en voelen waar je focus ligt en waar je in wil groeien? Ik kan je hierin begeleiden tijdens deze workshop! Laat het me weten, dan leg ik je hier graag meer over uit…

Vertraag, geef aandacht, wees dankbaar, geniet!

Feestdagen kunnen een uitdaging zijn, door allerlei factoren. Maar ze kunnen ook magisch zijn! Ik wens jullie allemaal hele fijne en liefdevolle feestdagen!  

E-mailen
Bellen
Map
Info