Intuïtie als wegwijzer

The real valuable thing in life is intuïtion

-Albert Einstein-

Heb je wel eens dat je denkt, “Ik had mijn gevoel moeten volgen?” Of dat je hoofd met allerlei tegenargumenten komt, terwijl je gevoel iets anders vertelt? Intuïtie is een woord wat we veel horen, maar wat betekent het nu eigenlijk en hoe leren we hier meer op vertrouwen en beter naar luisteren?

De kracht van stilte

De impact van de Corona periode is goed te voelen. We worden geconfronteerd met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Wat ik het meest ben gaan waarderen is de stilte om mij heen, door deze stilte krijgt mijn intuïtie meer ruimte om te spreken of ik ga er beter naar luisteren! Of allebei… Hoe dan ook, het brengt me dichter bij mijn intuïtie en dat voelt goed! De stilte heeft een bijzondere kracht in zich! We zouden er meer gebruik van kunnen maken en de effecten hiervan kunnen opmerken. Wanneer we de kracht van stilte ervaren, ontstaat er ruimte om meer in contact te komen met je intuïtie.

Intuïtie, wat is dat nu eigenlijk?

Ik ben mijn hele leven al bezig met mijn intuïtie/gevoel en gevoeligheid. Na een enorme zoektocht en de nodige levenslessen, begin ik mijn intuïtie goed te gebruiken en het belangrijkste te vertrouwen. Het woord intuïtie is afkomstig van het Latijn en betekent letterlijk “innerlijk zien”. Wikipedia zegt hierover: Intuïtie kan worden omschreven als een ‘ingeving’, een vorm van ‘direct weten’,  zonder dat men dit beredeneerd heeft.

Mijn intuïtie wijst me de weg, het is mijn kompas. Mijn intuïtie is mijn basis, van waaruit mijn leven voortvloeit. Maar voordat ik erop durfde te vertrouwen, heb ik een hele weg afgelegd. En nog steeds heb ik hierin onzekere momenten… Maar dat mag! Ik gun iedereen om vanuit je eigen gevoel te kunnen leven, dan ontstaat er magie. Het levert op alle fronten van je leven voordeel op! Ik wil je graag aanmoedigen om meer naar je intuïtie te luisteren.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Deze zin heb ik vroeger vaak gehoord en dit had tot gevolg dat ik me probeerde aan te passen. Ook al wist ik niet wat ‘normaal’ eigenlijk in hield. We hebben veelal mee gekregen dat we naar ons verstand moeten luisteren en met de stroom van de maatschappij mee moeten bewegen. Niet opvallen en niet je hoofd boven het maaiveld uitsteken. Maar zekerheden creëren, zoals een goede baan, opleiding, huis, kinderen etc. Dus leven vanuit je hoofd. Door deze gedachtegang verdwijnt het luisteren naar je gevoel naar de achtergrond. Hier heeft niemand schuld aan, maar de schoen gaat op een bepaald moment wringen.

Logisch dus, dat het niet makkelijk is om naar je gevoel te durven luisteren. En natuurlijk is je hoofd ook erg nuttig, maar als je vanuit je gevoel wil leven is het niet altijd helpend. Wat wil je hoofd eigenlijk? Je hoofd gaat voor (schijn)veiligheid, zekerheid en bescherming. Het is een evolutionaire reactie, dat diep ingesleten zit in ons systeem. En het is ook super handig, als we oog in oog staan met een leeuw, dat ons brein ons vertelt wat te doen. Maar minder handig als je intuïtie tot je spreekt, waarvan je voelt dat het goed is, maar je hoofd ertussen komt en bepaalt dat het niet veilig is.

In contact komen met je gevoel

Baby’s worden nog helemaal blanco geboren en leven vanuit hun gevoel. Er is geen ratio aanwezig. Geleidelijk wordt je beïnvloed door de omgeving. Met ieder een andere kijk op het leven, je neemt het mee en (on)bewust kies je waarnaar je leeft. Het gevoel raakt naar de achtergrond en de stem van je intuïtie wordt steeds zachter. Soms hoor je het, maar het is lastig om er iets mee te doen. Het is prima dat het zo loopt, je kan er ieder moment iets aan veranderen…

Dus afstoffen maar die intuïtie! Het is er nog gewoon, je gevoel… Het is een kwestie van het weer in contact komen daarmee. Je merkt je gevoel niet altijd op, dat wil niet zeggen dat het er niet is.

E-Book Intuïtie als wegwijzer

Nieuwsgierig geworden naar jouw intuïtie en wil je graag meer concrete informatie en tips? Ik heb een E-Book geschreven “Intuïtie als wegwijzer” voor iedereen die meer wil weten over intuïtie met belangrijke tips en oefeningen. Hierin staan de vijf niveaus van intuïtieve signalen beschreven. Ik wens je veel plezier op de bijzondere reis naar binnen! 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info