Laat je zien!

 

Ik ben nu niet bang meer
‘t is alsof je me al kent
Jij bent de weg die ik heb gezocht
Mijn leven lang
Oh, laat je zien
Laat me zien wie je bent!

 

Uit het lied “Laat je zien” (Frozen II)

Inspiratie uit onverwachte hoek!

We kijken in deze quarantaine tijd vaker films samen met ons gezin en nu was het de beurt aan Frozen II. In Disney films liggen vaak mooie boodschappen verborgen. De hoofdpersoon in deze film worstelt met de vraag: Is dit wat ik nou écht wil… Ze hoort een stem die voor verwarring zorgt, maar ook nieuwsgierig maakt. De film gaat over Jezelf vinden. Met onderwerpen als opoffering, je eigen grenzen leren kennen en hulp leren aanvaarden. Onderwerpen waarmee we in ons leven onherroepelijk mee te maken krijgen. De vraag is, hoe ga je hier mee om?

Herkenning

Ik vermoed dat we allemaal dat gevoel wel herkennen. Het hebben van een diep gevoel van verlangen, het vinden van vervulling in je leven. Als je denkt dat je het weet, glipt het ook zo weer uit je handen. Misschien herken je ook, dat het leven je soms genadeloos onderuit kan halen… En hoe moeilijk het kan zijn om de kracht en energie te vinden om weer positief vooruit te komen. In de film wordt gezegd: “Niets is vanzelfsprekend. Als je denkt, dit is mijn pad zet het leven je op een ander pad”. Door op een ander pad te raken, ontdekken we weer meer wie we zelf zijn en waar we naartoe willen. Het blijft jouw pad! Het leven is soms (pijnlijke) groei en soms een feestje. Heb vertrouwen in wat het leven je schenkt…

Het volgen van je hart

 

“Zodra je je hart volgt, raakt je leven vervuld met wonderen.”

– Paulo Coelho –

 

Je hart volgen betekent doen wat je het liefste doet. Datgene waar je écht naar verlangt. Dit kan op allerlei gebieden zijn. Uit de grond van je hart groeit altijd iets moois.

Vorig jaar ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk. Mezelf laten zien, door mijn angst heen en bereid om de sprong te maken… Als je wilt doen waar je verlangen ligt, zul je de sprong moeten wagen! Ik bewonder het wanneer mensen hun hart volgen, vanuit een intentie, passie en roeping gaan manifesteren. Ik denk dat het een groot onderdeel is van geluk ervaren. Doen waar je hart ligt. Het komt dan van binnenuit, vanuit een innerlijk proces. Maar ik weet ook dat het een proces is met hobbels, met vallen en weer opstaan, maar bovenal met het hebben van vertrouwen!

Het gaat om de reis, niet de bestemming

Door de ruis van alle dag, de ruis van onze gedachten en alles wat er voorbij komt in ons leven, raken we verwijderd van onze innerlijke stem. Het is goed om onze gedachten soms stil te zetten. En dat we momenten leren inbouwen waarin we ontladen en ontspannen. Meditatie en focussen op je ademhaling kan hier een mooi hulpmiddel voor zijn. Zodat we weer meer in contact komen met onszelf en met nieuwsgierigheid gaan luisteren naar wat je hart te vertellen heeft.

Jezelf laten zien is een gevoelig leerproces. Én dat mag! We zijn allemaal onderweg en laten we vooral van de reis genieten. Natuurlijk is dat soms moeilijk en super spannend. Maar zoals Elza al eerder zong: ” Laat het los, laat het gaan…!!” Want als je loslaat, gebeuren de mooiste dingen!

Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik moet zijn! Wat kan het kijken van een kinderfilm toch tot inspiratie leiden!

Let it gooooo, lieve mensen! Dan volgt de rest vanzelf…

 

E-mailen
Bellen
Map
Info