Zo hebben we het altijd gedaan.

~Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg~

– Albert Einstein –

‘Spot on’ geformuleerd door Einstein. Naast het uitvinden van de relativiteitstheorie, relativeert hij in zijn citaten misschien nog wel meer!

“ZO HEBBEN WE HET ALTIJD GEDAAN”

Omdat iets altijd zo is geweest of tot nu toe wel heeft gewerkt, betekent niet dat dat je op dezelfde voet door zou moeten gaan. Deze gedachte kan een grote blokkade zijn voor je eigen groei. Door uit je comfortabele zone of ideeën te stappen, openen zich ook nieuwe mogelijkheden en kansen… Ik begrijp heel goed dat veranderingen eng of verwarrend zijn, dat het lastig is wanneer je de precieze uitkomst niet weet. Maar dat neemt niet weg, dat het van groot belang is om af en toe het lef te hebben om iets wel te doen of je ideeën bij te stellen.

En ‘so what’, dan gaat het niet helemaal zoals gepland. Ik ken het gevoel! Dit is hoe we ontwikkelen, hoe we groeien! Ja, soms is het pijnlijke groei. En soms is het een feestje!

COMFORTZONE…

Buiten de comfortzone is waar de magie plaatsvindt. WANT WAT ALS HET LUKT?

We vinden het aangenaam en veilig om in onze comfortzone te blijven. Daar is ook niets mis mee. Soms is het goed om in deze veilige bubbel te kruipen. Maar een goede balans tussen in en uit je comfortzone creëert vele mogelijkheden en nieuwe ervaringen. Mis dus niet de kansen die op je wachten buiten je comfortzone. Deze kansen zijn kleine cadeautjes, die wachten om door jou te worden uitgepakt. Grijp die kansen, durf een kijkje te nemen wat er allemaal daarbuiten te doen is!

Albert Einstein: “Het is domheid, alsmaar hetzelfde te doen en een ander resultaat te verwachten”.

Maar waarom blijven we zo graag in die comfortzone?

We zijn er ons gewoonweg niet van bewust. Je bent eraan gewend en je hebt het altijd zo gedaan. Onze gedachten en overtuigingen houden ons tegen om het anders te gaan doen. We horen in ons hoofd; ‘ik kan het niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘dit hoort niet zo’ etc. Je weet wat je hebt en weet niet wat ervoor terug komt. Er heerst ook een angst voor negatieve emoties die eventueel kunnen volgen zoals, mislukken, afwijzing, schaamte etc.

Wil je dit graag aanpakken? Wordt je dan bewust van wat je wil veranderen. Bedenk een andere aanpak, wees creatief. Vraag ook je omgeving om eens mee te denken. Breng dit in de praktijk, ga het doen! Je zult merken dat je aanpak een ander resultaat het oplevert.

Op gebieden waar jij voelt dat je wil ontwikkelen, een passie wil ontplooien of ervaringen wil opdoen, zeg ik GA! Lees je in, praat erover en ervaar wat het jou en de mensen om je heen oplevert. Ook als er buiten je wil om veranderingen optreden, hoeft dit niet persé iets slechts te zijn. Probeer je gedachten hierover om te buigen.

Kijk niet alleen maar in je achteruitkijkspiegel van je leven, naar wat er al is gebeurd. Kijk vooruit! Geef gas en ontdek die mooie weg!

LET’S DO THIS…?! TIPS:

·      Visualiseer je droom. Waar verlang je naar?

·      Ga het doen, maar doe het in kleine stappen en vier kleine successen.

·      Praat met anderen over je plannen. Hierdoor gaat het meer leven.

·      Laat los wat anderen denken. Het gaat om jou!

·      Wees niet te perfectionistisch. Het is goed om het beste uit jezelf te halen, maar leer door te doen.

·      Kijk je angst in de ogen.

·      Stel je verwachtingen bij. Laat je verrassen door wat erop je pad komt.

Succes!

 

E-mailen
Bellen
Map
Info