Over mij

Hooggevoeligheidscoach | Pedagogisch Hulpverlener | ACT therapeut

Ik ben geboren en getogen in het mooie grensdorp Lattrop. Getrouwd en trotse moeder van twee jongens en een meisje. Mijn hooggevoeligheid en mijn 'beelddenkende' manier van verwerken heb ik vaak als lastig gezien. Nu ben ik er hartstikke blij mee en zie ik het als kwaliteit die me heel veel brengt. Maar dat is zeker niet altijd zo geweest.  Mijn leven voelde (en nog steeds af en toe) als een "bumpy ride". Doordat het leven mij een paar flink heeft onderuit gehaald, gaf ik gehoor aan de uitnodiging van het leven om mijn ware natuur en missie te (her)ontdekken. Diegene die valt en weer op staat is sterk heb ik ervaren!

Aan de hogeschool heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd. Ik heb mij veelal gericht op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en ben afgestudeerd op het onderwerp 'speltherapie aan kinderen'.  Ik werk al vele jaren met plezier in de kinderopvang. Ik heb hier verschillende facetten gezien en ervaren, daarnaast voelde ik de behoefte om me verder te verdiepen en ontwikkelen. 

Ik heb de opleiding Intensieve Training Mediumschap (2014-2015) gevolgd. Met als doel te groeien in spiritualiteit en persoonlijkheid en mijn intuïtieve kwaliteiten verder te ontwikkelen. Tijdens deze periode heb ik geleerd hoe ik mij kan verbinden met mensen op een dieper niveau, waardoor er contact ontstaat middels een intuïtieve connectie. Door intuïtief te coachen, laat ik aan de oppervlakte komen wat er in jouw onderbewuste leeft. 

Als hooggevoelig persoon en moeder van een hooggevoelige zoon voelde de opleiding tot Hooggevoeligheidscoach een logische volgende stap. In juni 2019 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald. Door hooggevoeligheid te accepteren, te (h)erkennen en begrijpen, wil ik graag laten inzien dat hooggevoeligheid een gave is in plaats van een last.

In juni 2020 heb ik mijn diploma behaald voor de studie ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT). Deze gedragstherapie helpt mensen om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat zij kunnen blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

Onze kinderen zijn op hun eigen manier gevoelig en het is prachtig om hun proces te volgen en te mogen begeleiden als hun moeder, maar dit kan ook behoorlijk pittig zijn. Doordat één van onze kinderen uitviel in het reguliere onderwijs, door kenmerken van zijn hooggevoeligheid wilde ik me specialiseren op dit gebied. We hebben te maken (gehad) met vele uitdagingen en onbegrip. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om dan de (onderwijs)behoeftes van je kind te begrijpen en te voelen waar hij/zij mee geholpen is. Als ouder ben je dé expert betreffende je kind. Hooggevoelig ben je, zo wordt je geboren. Maar omdat de 'norm' toch anders ligt in onze maatschappij, voelt het af en toe als een gevecht.  Allerlei niet passende etiketten en labels komen om de hoek kijken. We willen niet in hokjes geplaatst worden. We willen gezien én gehoord worden om wie we in de essentie zijn! Aanpassen is niet de oplossing, de oplossing ligt in het accepteren van de gevoeligheid. Makkelijk gezegd natuurlijk, ik weet dat dit een pittig proces kan zijn en ben inmiddels ervaringsdeskundige. Maar ik ervaar ook hoe positief je leven kan zijn, wanneer je het in je voordeel laat werken! En ja dat kan absoluut! 'Anders voelen' is oké, jij bent oké.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info