Aangenaam!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik ben Marieke, voel je welkom!

Aan de hogeschool heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd. Ik heb mij veelal gericht op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en ben afgestudeerd op het onderwerp 'speltherapie aan kinderen'.  Ik werk al vele jaren met plezier in de kinderopvang. Ik heb hier verschillende facetten gezien en ervaren, daarnaast voelde ik de behoefte om me verder te verdiepen en ontwikkelen. 

In 2015-2016 heb ik een intensieve training gevolgd, waarin intuïtief coachen en persoonlijke ontwikkeling voorop stonden.

Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee zoons en een dochter! Als hooggevoelig persoon en moeder van een hooggevoelige kind voelde de opleiding tot Hooggevoeligheidscoach een logische volgende stap. In juni 2019 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald. Door hooggevoeligheid te accepteren, te (h)erkennen en begrijpen, wil ik graag laten inzien dat hooggevoeligheid een gave is in plaats van een last.

In juni 2020 heb ik mijn diploma behaald voor de studie ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT). Deze gedragstherapie helpt mensen om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat zij kunnen blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om de (onderwijs)behoeftes van je kind te begrijpen en te voelen waar hij/zij mee geholpen is. Als ouder ben je dé expert betreffende je kind. Hooggevoelig ben je, zo wordt je geboren. Maar omdat de 'norm' toch anders ligt in onze maatschappij, voelt het af en toe als een gevecht. Allerlei niet passende etiketten en labels komen om de hoek kijken. We willen niet in hokjes geplaatst worden. We willen gezien én gehoord worden om wie we in de essentie zijn! Aanpassen is niet de oplossing, de oplossing ligt in het accepteren van de gevoeligheid. Makkelijk gezegd natuurlijk, ik weet dat dit een pittig proces kan zijn en ben inmiddels ervaringsdeskundige. Maar ik ervaar ook hoe positief je leven kan zijn, wanneer je het in je voordeel laat werken! En ja dat kan absoluut! 'Anders voelen' is oké, jij bent oké.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info